image
 |  5 8 Вересня 2020 | 18:34

У Білорусі зникла ще одна соратниця Тихановської, іншу затримали

Ще одна соратниця лідера білоруської опозиції Світлани Тихановської перестала виходити на зв'язок.

Про це повідомили у штабі Тихановської в коментарі російському виданню "Интерфакс". 

"Зникла Коновалова Антоніна, довірена особа Світлани Тихановської. Місце знаходження наразі невідоме", - йдеться в коментарі.

Як нагадує "Українська правда", вранці 8 вересня представник Державного прикордонного комітету Білорусі повідомив, що членкиня президії Координаційної ради опозиції Білорусії Марія Колесникова і два члени ради Іван Кравцов та Антон Родненков намагалися виїхати в бік України та прибули на кордон о 5 годині ранку в одній машині.  

Спершу заявляли, що кордон на виїзд перетнули усі троє. Після 9 годин представник Державного прикордонного комітету підтвердив, що Родненков і Кравцов виїхали з Білорусі, а Колесникову затримали.

Держприкордонслужба підтвердила, що Родненков та Кравцов прибули на український пункт пропуску і Марії Колесникової з ними немає.

7 вересня вранці білоруські ЗМІ повідомили, що Марію Колесникову викрали в центрі Мінська, посадивши у мікроавтобус з написом "Зв’язок", який поїхав у невідомому напрямку. Також перестали виходити на зв’язок Антон Родненков та Іван Кравцов.

У МВС Білорусі заявили, що "не володіють інформацією" про їхнє ймовірне затримання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Побиття політв'язня Володимира Балуха: що кажуть поліцейські та медики

Тим часом у штабі Віктора Бабарика в Telegram повідомляють, що соратниця Тихановської Марія Колесникова затримана і перебуває в Мозирському прикордонному загоні.

"У наш штаб з декількох анонімних джерел надійшла інформація, що Марія Колесникова затримана і перебуває в Мозирському прикордонному загоні (Військова частина 1257. 247768, Гомельська обл., Мозирський р-н, н.п. Прудок)", - йдеться в повідомленні.

У штабі також повідомили, що в телефонній розмові з адвокатом Колесникової Максимом Знаком оперативний черговий повідомив, що не знає про факти затримання будь-кого у пункті пропуску Олександрівка.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити