image
 |  4 3 Березня 2021 | 14:10

У Боратині під Луцьком приватним особам роздали 10 гектарів землі

У селі Боратин під Луцьком Волинський Держгеокадастр віддає у приватні руки 10 гектарів землі сільськогосподарського призначення ринковою вартістю у 2 млн доларів США.

Журналісти інтернет-видання t1.ua зазначають, що Волинський Держгеокадастр продовжує всупереч інтересів громад, рішень Президента і Уряду передавати земельні ділянки приватним особам на територіях області.

У лютому 9 осіб в короткі терміни отримали дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки площею по 2 гектари у Шацькому районі, а пізніше група людей, зокрема, члени родини ексдепутата теж отримали документи на ділянки теж площею по 2 гектари в Горохівському районі.

Цього разу журналісти отримали копії документів, де нові фігурують "щасливі власники ділянок" на території Боратинської сільради неподалік Луцька.

Так, Олег Петрович Шевченко, Микола Миколайович Шершенюк, Володимир Романович Соляр, Ольга Миколаївна Мартинюк, Олександр Володимирович Мартинюк отримали дозволи на розробку документації для ведення особистого селянського господарства на території Боратинської сільської ради Луцького району. І знову площа кожної ділянки — 2 гектари.

Зауважимо, що середня ринкова ціна однієї сотки землі біля Луцька становить близько 2 000 доларів США. Тож за приблизними підрахунками громада могла б отримати від їх реалізації приблизно 2 000 000 доларів. Натомість ці землі переходять в приватні руки через дії Держгеокадастру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Собівартість перевезення одного пасажира у луцьких тролейбусах становить 11 гривень

Ще на минулому тижні умисні діі Волинського Держгеокадастру нанесли чималих збитків бюджетам місцевих рівнів. Мова йде про скасування земельних торгів на площу 11.5 тис га Володимиром Боярчуком, що призвело до недоотримання ОТГ близько 32 млн грн від оренди землі. Також було доведено до ліквідації Державного підприємства "Волинський науково-дослідний інститут землеустрою", про що останнім було направлено відповідне звернення до депутатів Волинськоі обласноі ради.

Між тим нещодавно Держгеокадастр відзвітувався міністру АПК Роману Лещенку про те, що указ Президента "Про передачу землі громадам" виконано, та земля тепер належить громаді. Проте практика відрізняється від звіту посадовців.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити