image
 |  0 30 Липня 2021 | 10:52

У Братиславі словаки блокують дороги через закон про привілеї для вакцинованих (ФОТО)

Сотні людей перекрили рух транспорту в центрі столиці Словаччини Братислави, протестуючи проти закону, який дає привілеї вакцинованим від коронавірусу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Aktuality.

Закон, що вимагає від людей, які не зробили щеплення, пройти тест для відвідування заходів і громадських місць, був схвалений парламентом у неділю і підписаний президентом Зузанна Чапутовою в понеділок.

Невеликі групи протестувальників почали прибувати на площу перед офіційною резиденцією Чапутової вранці в четвер, і їх число зростало протягом дня.

Протест був мирним, але порушив рух транспорту по всьому місту. Поліція не вчиняла ніяких дій для розгону натовпу.

Аналогічна акція протесту пройшла в минулу п'ятницю перед будівлею парламенту, але тоді спецназ застосував сльозогінний газ проти людей, які блокували вхід, і закидували будівлю яйцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Туреччині лісові пожежі дісталися готелів, туристів евакуюють на пляжі (ФОТО, ВІДЕО)

У Словаччині тільки 40% населення отримали хоча б одну дозу, а 35,3% отримали обидві дози. Це один з найнижчих показників на душу населення в Європейському союзі.

Опозиція, яка підтримує вимоги протестуючих, вже заявила, що буде оскаржувати поправку в Конституційному суді. За допомогою нової поправки міністр охорони здоров'я маэ намір мотивувати людей до вакцинації.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити