image
 |  2 30 Вересня 2023 | 18:51

У Британії вандали зрубали "дерево Робіна Гуда"

На півночі Англії зрубали дерево Sycamore Gap або "дерево Робіна Гуда", яке було найвідомішим у Британії та росло близько 300 років.

Поліція назвала це "навмисним актом вандалізму" і вже затримала 16-річного підозрюваного, повідомляє Reuters та BBC, - пише УП.

Великий платан сотні років ріс в ущелині між двома пагорбами вздовж римського Адріанового валу, був улюбленою пам'яткою багатьох туристів та одним із найбільш фотографованих дерев у країні.

Світову славу дерево отримало після появи у голлівудському фільмі 1991 року "Робін Гуд: Принц злодіїв". Однак вночі 28 вересня його навмисно зрубали.

"Це всесвітньо відома пам'ятка, і сьогоднішні події викликали значний шок, смуток і гнів у місцевій громаді та за її межами.

Після цього акту вандалізму було негайно розпочато розслідування, і сьогодні вдень ми заарештували одного підозрюваного", – сказав суперінтендант поліції Нортумбрії Кевін Ворінг.

Платан був справжньою "зіркою" Нортумберлендського національного парку, у 2016 році його визнали "деревом року в Англії".

У Національному фонді Британії заявили, що шоковані та засмучені інцидентом. Британці також висловлюють обурення у соцмережах.

Зокрема, місцевий депутат Гай Опперман назвав акт вандалізму "нападом на одне з найвідоміших дерев країни".

Жителі Англії любили "дерево Робіна Гуда" – біля нього освідчувалися коханим, робили весільні фотосесії, розвіювали прах померлих родичів.

Нині люди приносять квіти та пам’ятні речі до місця, де росло дерево.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині у водоймі вилучили сітки

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити