image
 |  4 17 Січня 2021 | 10:32

У Броварах, Борисполі та Новгород-Сіверському сьогодні повторно обирають мерів

Сьогодні, 17 січня, у Броварах, Борисполі та Новгород-Сіверському відбуваються повторні вибори міських голів.

Як інформує УННповторне голосування в містах відбувається з різних причин. 

Так, вибори у Броварах вибори міського голови відбудуться згідно з рішенням суду.

На місцевих виборах 25 жовтня 2020 року У Броварах спостерігачі зафіксували пронумеровані бюлетені й контрольні талони.

Вже 9 листопада 2020 Київський окружний адміністративний суд визнав такими, що не відбулися, вибори мера і депутатів міської ради Броварської територіальної громади і зобов'язав територіальну виборчу комісію (ТВК) провести повторні вибори.

Спочатку в Броварах планувалося повторне голосування, оскільки жоден кандидат на пост мера не набрав понад 50% голосів на виборах 25 жовтня.

Згідно з даними сайту Центральної виборчої комісії, чинний мер Броварів Ігор Сапожко (партія "Команда Ігоря Сапожка - Єдність") отримав підтримку 13798 виборців (44,07%). На другому місці - висуванець від партії "Слуга народу" Дмитро Ратніков (4186 голосів, або 13,37%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки штрафів сплатили волиняни до держбюджету через екологію?

А от причиною повторних виборів в Борисполі та Новгород-Сіверському стало те, що переможці виборчих перегонів померли. Так, Анатолій Федорчук, який був мером Борисполя з 2006 року, помер від COVID-19 28 жовтня 2020 року, ще до офіційного оголошення результатів виборів.

Мер Новгород-Сіверського Олег Бондаренко, який обіймав цю посаду з 2015 року і лідирував за підсумками виборів у 2020 році, помер 29 жовтня 2020 року, в результаті двосторонньої пневмонії, викликаної COVID-19.

Нагадаємо, що новообраний міський голова Конотопа Олександр Луговий помер внаслідок захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити