image
 |  4 20 Лютого 2019 | 18:29

У Чехії пропонують легалізувати проституцію

Голова парламентської фракції Піратської партії Якуб Міхалек запропонував прийняти закон про регулювання проституції в Чехії.

Про це пише Idnes.

"Ми хочемо обмежити сіру економіку, ризики для здоров'я та покращити умови для людей, залучених до проституції", - сказав він.

На думку "піратів", державна скарбниця поповнилася б за рахунок податку з проституції на мільярд крон на рік, на які, наприклад, можна було б оплатити обіди 100 тисячам школярів. Оцінка доходу базується на досвіді Угорщини, де проституція вже регулюється і має такі доходи.

За підрахунками фахівців, цитованих Міхалеком, в Чехії систематично надають сексуальні послуги близько 13 тисяч осіб, з яких 56% - одинокі матері. Щорічний дохід з нелегального бізнесу становить близько 8 мільярдів крон.

"Ці жінки не мають медичного страхування сьогодні, вони не мають пенсійного страхування, вони не мають юридичної безпеки для своїх доходів", - зазначив Міхалек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полковник поліції продавав інформацію колекторам і купив собі 9 квартир (ВІДЕО)

Регулювання проституції готові підтримати депутати від Громадянсько-демократичної партії, ANO, а також соціал-демократи.

"Дані, отримані в Швейцарії в 2016 році, показують, що після регулювання проституції відбулося зниження ВІЛ на 16%", - сказав Міхалек.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити