image
 |  0 18 Липня 2021 | 17:44

У Чехії та Польщі українська олія вдвічі дешевша (ФОТО)

У Чехії соняшникова олія українського виробництва коштує близько 30 крон, що становить приблизно 35 гривень.

Про це йдеться в Telegram-каналі “Харків 1654”, – пише agronews.ua.

В українських супермаркетах соняшникова олія коштує від 50 до 75 гривень.

“Дуже шкода, що соняшникову олію українського виробника мені вигідніше привезти з Чехії, ніж купити в Україні”, – повідомив покупець Михайло Король.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Гроші – мій Бог» і «Без мізків»: Кондратюк створив «плейлист» для Лорак, яка їде в Україну

“Ціна 35 гривень! Це враховуючи транзит між двома країнами + заробіток магазину. А в Україні-50-65 гривень”, – додав покупець.

Порівняльні ціни в Польщі та Україні

Згідно з дослідженням, опублікованим громадською організацією “Економічний дискусійний клуб”, різниця в ціні в польських та українських супермаркетах становить від 60-100%.

Для аналізу цін було обрано два гуртові ринки, які успішно функціонують у столицях двох держав, а саме: ринок «Столичний» у місті Києві та ринок «Броніше» у місті Варшава. Слід зазначити, що порівнювалися оптові ціни виключно на продукцію внутрішнього походження.

Порівняння мінімальних оптових цін на сезонні овочі дає підстави зробити висновок про те, що на початку літа на українському ринку дешевше, ніж на польському можна придбати картоплю, кабачки, капусту білокачанну та пекінську. Натомість буряки, цибуля, огірки та помідори в Україні у 1,2-2,0 рази були дорожчими.

У першій декаді червня цього року оптові ціни на полуницю у на ринку «Броніше» у 2,8 рази були нижчими, ніж на «Столичному». Оптові партії польських яблук вартували у 1,6-2,0 рази менше за українські.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слідом за пальним в Україні подорожчав автогаз

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити