image
 |  0 21 Березня 2020 | 15:58

У Чернівцях вводять обов'язковий масковий режим

З понеділка в Чернівцях вводять масковий режим на об’єктах, які залишились працювати.

Про це у своєму відеозверненні сказав міський голова Чернівців Олексій Каспрук, — передає УНН.

“З понеділка прийнято рішення про запровадження обов’язкового маскового режиму на тих об’єктах, які залишились працювати... Отже, ми будемо контролювати, щоби на діючі ринки, діючі супермаркети і невеличкі магазини, і інші об’єкти, які працюють — не допускалися відвідувачі, які не носять засоби індивідуального захисту, тобто — маски. Будь-які: саморобні, куплені. Є трошки часу підготуватися. Розумію, що зараз буде величезна кількість питань, де ці маски взяти — ми робимо все можливе, для того, щоб забезпечити чернівчан цими засобами захисту. Сьогодні ведеться робота по нашим підприємствам легкої промисловості — розпочинається пошив масок, треба буде час”, — сказав Олексій Каспрук.

Він додав, що в понеділок будуть контролювати, чи здійснюють масковий режим, і нагадав, що згідно законодавства і нового, і законів про захист населення від інфекційних хвороб — рішення органів місцевого самоврядування, державних органів влади — є обов’язковими для виконання і ті, хто їх не виконують в частині протидії боротьбі з епідемією — можуть бути покарані в адміністративному чи кримінальному порядку.

Також Олексій Каспрук зазначив, що маску можна зробити й з кількох шарів старої футболки.

Нагадаємо, на в’їзді в Чернівців всім будуть міряти температуру та робити опитування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масок не вистачає: іспанський телеканал показав розвантаження респіраторів з України (ФОТО, ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити