image
 |  4 14 Липня 2020 | 23:09

У червні вартість гарячої води на Волині зросла на 50%

У червні вартість гарячої води у Волинській області виросла на 51,5%. Таку інформацію оприлюднили в Управлінні статистики області.

Споживчі ціни в області у червні 2020 року порівняно з попереднім місяцем підвищились на 0,3%, з початку року – на 1,7%, в Україні – на 0,2% та 2,0% відповідно.

На споживчому ринку області в червні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,3%. Найбільше подорожчали фрукти (на 4,3%). Підвищились ціни на кисломолочну продукцію, м'ясо птиці, продукти переробки зернових, сметану, рибу та продукти з риби, молоко, хліб, сири, яловичину та телятину, цукор, рис, соняшникову олію на 2,9–0,9%. Водночас подешевшали овочі, сало, свинина, яйця, макаронні вироби, безалкогольні напої на 5,6–0,6%.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,1%, у т. ч. на алкогольні напої – на 1,4%, тютюнові вироби – на 0,8%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,5% відбулося за рахунок підвищення плати за гарячу воду на 51,5%. Разом з тим природний газ подешевшав на 4,1%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опорний план історико-культурного заповідника Луцька – на стадії завершення

Підвищення цін на транспорт на 1,2% зумовлено подорожчанням проїзду в залізничному пасажирському транспорті на 7,2% та палива і мастил на 3,2%.

У сфері зв'язку ціни зросли на 1,5%, що пов’язано з подорожчанням мобільного зв'язку на 3,5%. Зростання вартості послуг освіти на 1,3% зумовлено підвищенням плати за перебування дітей у дошкільних закладах на 10,0%.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити