image
 |  0 11 Березня 2018 | 09:02

У Чилі відкрилася дипломатична місія України

Відкриття української установи сприятиме активізації співпраці між сторонами, переконане українське МЗС.
Про це 11 беpезня 2018 року повідомляє сайт «Главком».
10 березня 2018 року у м. Сантьяго-де-Чилі відбулася урочиста церемонія відкриття відділення посольства України в Аргентинській Республіці в Республіці Чилі – першого українського дипломатичного представництва в Чилі. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.
Відкриваючи церемонію, від імені уряду Чилі виступив представник МЗС Чилі Маріо Луїс Сільва, який підкреслив, що відкриття української дипломатичної місії є важливим етапом у розвитку двосторонніх українсько-чилійських відносин, оскільки дозволить надати новий поштовх розвитку взаємин в усіх сферах.
У свою чергу, заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця також висловив переконання, що відкриття української установи сприятиме активізації співпраці між сторонами.
Враховуючи важливі реформи, які наразі відбуваються в наших країнах, тепер ми маємо додатковий інструмент інтенсифікації наших відносин – передусім, у торговельній, інвестиційній та науково-технологічній сферах, де існує значний потенціал для розвитку співпраці, - сказав він.

Окремо український високопосадовець подякував Республіці Чилі за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в умовах російської агресії проти нашої держави.
У відкритті відділення посольства України в Аргентинській Республіці в Республіці Чилі також взяли участь посол України в Республіці Чилі (за сумісництвом) Юрій Дюдін, члени дипломатичного корпусу, акредитованого в Сантьяго, та чисельні представники української громади Чилі, які спеціально приїхали на цей захід не тільки з Сантьяго, але й з інших міст країни.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити