image
 |  5 21 Листопада 2021 | 14:07

У День Гідності та Свободи в Луцьку вшанували Героїв Небесної сотні (ФОТО)

Сьогодні, 21 листопада, у День Гідності та Свободи, активісти Волинської обласної та Луцької міської організацій ВО "Свобода" вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні.

Біля стели Героям Небесної сотні в Луцьку зібралися депутати Волинської обласної, Луцької міської та Луцької районної рад від ВО "Свобода", представники волинського "Соколу", "Яворини", ветерани "Легіону Свободи".

Молитву на могилі загиблого Героя Небесної сотні, свободівця Василя Мойсея відслужив брат загиблого отець Роман Мойсей.

Присутні поклали квіти до підніжжя монументу героям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під прицілом – Маріуполь та Одеса: українська розвідка заявила, що Росія готує напад на початок 2022-го

"Сьогодні, вісім років тому, в Україні розпочалися масштабні події, які увійшли в історію як Революція Гідності. Події того дня перегорнули добу колоніального совєтського минулого, змінили свідомість більшості українців, показали справжній дух нашої нації. Ці події показали, що в Україні виросло нове покоління героїв, готових пожертвувати своїм життям заради України. Тож згадаймо і вшануймо сьогодні цих героїв, які навіки ввійшли в історію як Герої Небесної сотні!

Хоч і після Революції Гідності державою не керують люди, які розділяють її цінності, дороги назад вже немає. Попереду у нас - багато роботи. Боротьба за Україну триває. Як всередині, так і на зовнішніх кордонах. Тож перемог нам, ГіДНОСТІ і СВОБОДИ!" - наголосив у своєму виступі голова Луцької міської організації ВО "Свобода", голова фракції ВО "Свобода" в Луцькій міській раді Микола Федік.

"Українська революція не завершилась. Вона - перманентна, і її рушіями є такі пасіонарії, як Небесна сотня. Своєю жертовність вони показали, як треба любити свою країну, а їхній чин творить новітню історію. Їхні смерті стали переломною точкою, точкою неповернення, після якої українці вже ніколи не стануть на коліна і не дадуться повернути їх у рабство. На їхньому прикладі вчитимуться нові покоління українців, а їхні ідеї тепер житимуть вічно. Їхній чин неодмінно призве до найбільшої української перемоги!", - додав заступник голови Волинської "Свободи", депутат Волинської обласної ради від ВО "Свобода" Олександр Пирожик.

Вшанування завершилося виконанням Національного славня України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під прицілом – Маріуполь та Одеса: українська розвідка заявила, що Росія готує напад на початок 2022-го

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити