image
 |  333 14 Червня 2024 | 13:52

У депутатів Луцької райради забракло мужності звернутися до президента і генпрокурора з приводу діяльності мера Ківерець

Лише дев'ять депутатів Луцької райради підтримали звернення до Президента України Володимира Зеленського та Генерального прокурора України Андрія Костіна щодо належного розслідування всіх порушень та зловживань, вчинених Ківерцівським міським головою Олександром Ковальчуком та його підлеглими.

Ініціатором звернення є заступник голови Луцької райради Сергій Сівак (фракція ВО "Свобода"), - пише ВолиньUA.

У зверненні йде мова про резонансні скандали, до яких був причетний Ківерцівський міський голова Олександр Ковальчук. Серед них - сумнозвісна епопея з планами капітального ремонту стадіону загальною вартістю 145 млн грн і придбання Ківерцівським центром медико-санітарної допомоги дорогого автомобіля й передача його пану Ковальчуку (на баланс Ківерцівської міської ради). Також наголошується, що замість принципової жорсткої оцінки дій мера Ківерець правоохоронними органами ми бачимо системне використання «дірок» в законодавстві з метою виправдання діянь Ківерцівського міського голови. Складається враження, що у пана Олександра Ковальчука є досить впливові покровителі на теренах Волині.

"Враховуючи наведені факти й обставини звертаємось до Вас з клопотанням вжити усіх доступних законних засобів щодо:

- забезпечення конституційних прав та свобод в Ківерцівській територіальній громаді, в тому числі щодо належної фінансової підтримки заходів захисту Вітчизни та припинення нераціонального витрачання коштів в період воєнного стану на дорогі авто, безглузді ремонти тощо;

- припинення фінансових зловживань Ківерцівським міським головою, а при необхідності – усунення його із займаної посади;

- забезпечення правоохоронними та контролюючими органами належного розслідування всіх порушень та зловживань, вчинених Ківерцівським міським головою Олександром Ковальчуком та його підлеглими".

"Луцька райрада знову зганьбилась і не проявила принципової позиції. Очевидно, боротьба з корупцією насправді цікава тільки дев'ятьом депутатам. А решті якось байдуже. Напевно, ті, хто не голосував за дане звернення, вважають, що на Волині все чудово. І ніякої корупції у Ківерцях не було. Ці депутати, вочевидь, не знайомі з останніми опитуваннями, де українці прирівняли проблему корупції до війни. Але ми живемо не в XIX столітті. Інформація про зловживання і скандали швидко поширюється світом. І про Ківерці та його мера вже знають не тільки в Україні", - зазначив у коментарі заступник голови Луцької райради Сергій Сівак.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити