image
 |  7 10 Липня 2020 | 17:17

У депутатів Луцькради «розгорілась» дискусія через СТО в історичній частині міста (ФОТО)

Дружині колиншнього екс-завгоспа волинського вишу Василя Подляшаника депутати відмовили у погоджені меж земельної ділянки в Старому місті для служби технічного обслуговування авто (СТО).

Про це стало відомо сьогодні, 10 липня, під час засідання сесії Луцької міської ради.

Як розповіла заступниця начальника управління земельних ресурсів Луцької міської ради Тетяна Лихограй, земельна ділянка сформована та внесена в реєстр. Її цільове призначення – для обслуговування комплексу будівель «Казковий». Все нерухоме майно перебуває у приватній власності.

Тепер родина Подляшаника вирішила погодити межі землі разом із приміщенням, які впритул наблизились до пам’ятки національного значення. Велика синагога розташовується на південній околиці історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» поряд із мостом через річку Стир. Збудована у 1628 році в ренесансному стилі, Синагога міститься на залишках попередньої мурованої споруди. Археологи поки не встановили, що це за споруда, але точно відомо, що під синагогою є ще чимало цікавого.

На це депутат від фракції ВО «Свобода» Андрій Білан зауважив, що згідно зі схемою, земельна ділянка на вулиці Данила Галицького, 21 знаходиться близько до охоронної зони пам’ятки національного значення. Тому приймати такі рішення потрібно також з погодження разом із відділом охорони культурної спадщини.

«Це ж Старе місто і тут потрібні особлива увага до погодження меж землі. Чи не вийде так, що у майбутньому охоронна зону буде заходити на приватні території, де за станом на сьогодні працює станція обслуговування? Коли ми говоримо, що сьогодні потрібно розвивати туристичну інфраструктуру, зокрема й Старе місто, то або ми розвиваємо туризм, або продовжуємо далі розвивати станцію обслуговування. Чи не буде втрачати туристичну привабливість Старе місто через станцію технічного обслуговування? Може тоді ще біля вежі Чарторийських АЗС поставити?» – прокоментував депутат.

На це очільник земельної комісії, депутат Олександр Козлюк відреагував так, що на даній земельній ділянці знаходиться приватне майно – мийка, кафетерій де можна пограти в більярд. Чим не туристичне місце?

«Ці об’єкти входять до інфраструктури міста. Адже приїхав турист, він має і десь помити машину, і перекусити», – сказав обранець громади.

На думку депутата Павла Данильчука, аналогчна ситуація із Центральним ринком, де є приватне майно і комунальна землі, але погоджувати межі землі варто тоді коли буде розроблено архітектурний плану Луцька, адже в історичній частині міста потрібно навести лад з інфраструктурою. Також депутат зауважив, що орендар Подляшаник минулі роки не сплачував податку за оренду землі, а також були неодноразові скарги мешканців на діяльність СТО на Данила Галицького.

Після дискусій, луцькі обранці громади одноголосно не підтримали проєкт рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина колишнього завгоспа волинського вишу просить приватизацію землі в Старому місті під СТО

Слід зауважити, що наступні питання теж стосувались в межах Старого міста, а саме перебування на території Центрального ринку, але тут вже депутати, які так переймались в попередньому питанні за розвиток бізнесу - мовчики і без обговорень утримались від голосування.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити