image
 |  162 20 Травня 2024 | 18:13

У Держприкордонслужбі пояснили, у кого не перевірятимуть документи при перетині кордону

У водіїв, які здійснюють міжнародні рейси, не перевіряють військово-облікові документи.

Також не перевіряють осіб з інвалідністю та в осіб, які супроводжують людей з інвалідністю. Про це заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону, - пише ВолиньUA.

"Ми не перевіряємо військово-обліковий документ у осіб, які перевозять гуманітарні вантажі, а також у водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення товарів та пасажирів", - запевнив Демченко.

Він нагадав, що з 18 травня прикордонники почали перевіряти військово-облікові документи у певних категорій чоловіків віком від 18 до 60 років.

"Це (перевірка військово-облікових документів - Gazeta.ua) стосується осіб, які заброньовані на час мобілізації або воєнного стану, які не придатні відповідно до висновку ВЛК і виключені з військового обліку за станом здоров'я, осіб, у яких на утриманні є троє і більше дітей до 18 років, хто самостійно виховує дитину до 18 років або в кого є дитина до 18 років і дружина, яка проходить військову службу, а також інших осіб, які підпадають під пункт 26 правил", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Ірану Раїсі загинув у авіакатастрофі

Демченко наголосив, що для далекобійників "на даний момент нічого не змінилося".

"Ті особи, які є в системі "Шлях", які мають відповідні дозволи, як і раніше, можуть перетинати кордон за тими ж правилами", - запевнив він.

Демченко також зазначив, що військово-облікові документи не перевіряються у працівників залізниці та в осіб, які мають стосунок до авіаційної та морської галузі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити