image
 |  2 28 Вересня 2022 | 13:19

У деяких районах Латвії оголосили надзвичайну ситуацію через мобілізацію в росії

Уряд Латвії затвердив пропозиції міністерства внутрішніх справ про оголошення надзвичайної ситуації в низці регіонів біля російського кордону.

Пов'язане таке рішення із мобілізацією, що почалася в Росії. Один з прикордонних переходів закрито, повідомляє Delfi.

Надзвичайну ситуацію латвійський уряд оголосив з 28 вересня до 26 грудня у пунктах перетину кордону та низці прикордонних країв.

"З урахуванням оголошеної в Росії мобілізації з метою активізації воєнних дій на території України та у зв'язку з необхідністю запобігти можливим загрозам для внутрішньої безпеки Латвії", – йдеться у поясненні рішення.

Зокрема, надзвичайна ситуація оголошена в Алуксненському, Балвському та Лудзенському краях. Раніше в проєкті постанови уряду було також згадано Аугшдауґавський край. Однак у МВС уточнили, що на засіданні уряду прийнято рішення про оголошення надзвичайної ситуації лише у трьох краях.

Також уряд ухвалив рішення закрити прикордонний перехід у Педедзе і доручив Державній прикордонній охороні посилити контроль на латвійсько-російському кордоні та перевірку російських громадян, які прибувають до Латвії.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити