image
 |  139 24 Травня 2024 | 21:43

У деяких школах Німеччини почнуть викладати українську мову як другу іноземну, - ЗМІ

З наступного навчального року у школах землі Гессен планують розпочати вивчення української мови як другої іноземної. Це перша федеральна земля Німеччини, яка вирішила піти на такий крок, повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Про це пише УНІАН, повідомляє ВолиньЮА. 

Зазначається, що у тестовому етапі візьмуть участь перші школи країни, де навчається багато українських учнів. Обрати пропозицію могла й молодь без українського коріння.

"Таким чином Гессен хоче покращити освітні можливості для молоді з України та запропонувати українським вчителям перспективу. У Гессені навчається близько 20 тисяч студентів з України. Крім того, у школах Гессена працюють понад 300 українських вчителів", - йдеться у матеріалі.

Як заявив міністр освіти Німеччини Армін Шварц, "ми не повинні втомлюватися підтримувати Україну". Він хоче запропонувати українській молоді та вчителям ще сильніші освітні та кар’єрні перспективи – у тому числі для відбудови власної країни – а також надіслати чіткий сигнал солідарності у важкі часи.

У свою чергу міністр федеральних і європейських справ землі Гессен Манфред Пенц прогнозує, що "боротьба за свободу" в Україні буде довгою, тому логічно запропонувати українським учням можливість вивчати в школі, окрім німецької, рідну мову.

"Це знак солідарності з Україною. Але це також внесок у збереження української ідентичності та культури. Тому що ми не хочемо викорінювати українських біженців, ми не хочемо відрізати їх від батьківщини, ми хочемо побудувати міст, щоб вони могли повернутися в Україну", - сказав чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В одному з ТЦК Закарпаття помер військовозобов'язаний

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити