image
 |  2 5 Вересня 2022 | 16:16

У Донецьку на війну "мобілізують" навіть із лікарень

Росіяни продовжують примусову мобілізацію на окупованих територіях України, забираючи чоловіків на війну навіть із лікарень, заявляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Про це інформує Генштаб ЗСУ у зведенні за ранок 5 вересня.

"Продовжується примусова мобілізація на тимчасово окупованих територіях України. У Донецьку російські загарбники знайшли "нове джерело" поповнення втрат у живій силі. Так, нещодавно, до місцевих лікарень міста почали прибувати представники російської окупаційної армії та силоміць "виписувати" хворих. Під таку виписку потрапляють чоловіки призовного віку з різними захворюваннями або травмами, зокрема і поранені під час бойових дій, які проходять лікування".

Водночас, "військовослужбовці" 2 армійського корпусу відзначають дискримінацію їхнього статусу в порівнянні з російськими військовими.

За даними Генштабу ЗСУ, особовий склад підрозділів зазначеного армійського корпусу не отримує певних задекларованих надбавок, на відміну від російських військових в інших військових частинах.

Крім того, відсутнє якісне медичне забезпечення.

"Все це суттєво впливає на погіршення морально-психологічного стану особового складу", – зазначають у Генштабі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити