image
 |  4 8 Листопада 2017 | 12:45

У Дубівській громаді зі старшокласниками говорили про їх права та обов’язки

7 листопада, у Дубівській громаді провели перший навчальний семінар для старшокласників на тему «Мої права та обов’язки у громаді де я живу».

Про це 8 листопада 2017 року повідомили у Волинській обласній громадській організації «Асоціація підтримки та розвитку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення».

Захід відбувся в межах Школи громадської активності.

????????????????????????????????????

Молоді та амбітні учасники продемонстрували рішучість та позитивний настрій щодо розвитку громади та власної участі у її розбудові. Робота пройшла легко та невимушено, порадувала обізнаність підлітків.

На всі мої питання вони знали відповіді і навіть більше: на ходу генерували ідеї по вирішенню проблем, які їх турбують… - ділиться тренер заходу.

????????????????????????????????????

В ході роботи старшокласники аналізували ситуацію в громаді на даний момент та напрацьовували ідеї, які на їхню думку, слід включити до Стратегії розвитку.

Семінар провели у двох селах громади, а саме у с. Вербки та с. Дубове та охопили близько 80 старшокласників.

На семінарі розглядали теми різних проявів громадської активності, можливості молодим людям бути включеними у процеси розвитку громади. Зокрема у с. Вербки більшість учнів приймають участь у волонтерських та благодійних акціях та ділилися своїм досвідом і враженнями від такої участі. Піднімали на навчанні також тему гендерної рівності, і разом дійшли висновку, що існують рівні можливостей для дівчат та хлопців проявляти свою позицію та активність у розбудові громади. Щоб посприяти розвитку підростаючого покоління, тренер заходу підготувала матеріали про різноманітні можливості для підлітків: розповіла про ресурсні центри, про можливості для членів громадських або волонтерських організацій, про програми молодіжних обмінів, про тренінги та гранти тощо.

????????????????????????????????????

Присутнім на семінарі запропонували прийняти участь у дебатах на тему «Якби головою громади був/була я…», які плануються на кінець місяця. Кілька учнів одразу зголосилися і запропонували деякі ідеї, які б вони втілили, будучи головою громади.

Семінари відбуваються в межах реалізації проекту «Громадська участь як основа системного розвитку громад», що реалізується ВОГО «Асоціація підтримки та розвитку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення» за фінансової підтримки ПРООН.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити