image
 |  2 12 Липня 2018 | 11:12

У Дубно проведуть фестиваль «Волинь Велика»

У місті Дубно, що в Рівненській області, на території Дубенського державного історико-культурного заповідника цьогоріч планують здійснити реконструкцію "Волинь Велика". 


Як повідомив в інтерв’ю Zruchno.Travel Дубенський міський голова Василь Антонюк, проект спрямований на збільшення туристичного потоку в місті.
"Ми активно включилися в цю програму. Вона потребує певного фінансування. В цьому році виділені кошти для її реалізації. Ми ставимо питання розвитку туризму на дуже високий рівень", – підкреслив Антонюк.
Згідно з інформацією Дубенської міськради, проект "Волинь Велика" буде здійснено на базі Дубенського замкового комплексу (XV ст.) та Будинку контрактів (XIX ст.). Він покликаний реконструювати стародавню волинську культуру, історію та обрядовості, позаяк у середньовіччі Дубно було одним з найбільших культурних та економічних центрів Волині, центром торгово-економічного життя.
Читайте також: Стало відомо, коли відбудеться дванадцятий фестиваль українського духу «Бандерштат-2018»
"Передбачається здійснення реконструкції історичних подій на території замкового комплексу, представлення автентичного вбрання, яке носили на Волині та в інших регіонах України в різні періоди, відтворення старовинних танців, презентація унікального волинського серпанкового одягу, дукачів, староволинських пісень, приготування староволинських страв, проведення майстер-класів на основі ремесел", – зазначили в міськраді.
Дату проведення заходу поки що не повідомляють.
На сьогодні в місті діє "Програма розвитку туризму міста Дубно на 2016-2020 роки", згідно з якою на 2018 рік на розвиток туристичної діяльності спрямовано 100 тисяч гривень.
За словами міського голови, для покращення фінансування галузі, цього року місто ініціює питання про надання Дубенському державному історико-культурному заповіднику статусу національного.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити