image
 |  4 14 Липня 2018 | 07:31

У двох волинських садочках облаштували соляні кімнати

У ковельських дитсадках №9 та №14 вихованці відвідують соляні камери, які, на думку керівництва закладів і міста, допомагають зміцнювати імунну систему.
Про це повідомили у Ковельській міській раді, - інформує Волинь24.
У 9-му дитсадку сольовий метод профілактики хвороб використовують уже понад п’ять років, а у 14-му щойно таку камеру облаштували.
У ДНЗ №9 функціонує цілий комплекс для оздоровлення дітей: соляна кімната, сауна, зал ЛФК, фізкабінет, масажний кабінет, кабінет психолога.
Завідуюча Ганна Лагасюк розповідає: «Для батьків основне, щоб дитина була здорова. У зв’язку з тим, що екологічна ситуація погіршується, у малечі тепер слабка імунна система. І у нас виникла така ідея створити цей комплекс. Ініціатива була підтримана владою, яка допомогла з коштами».
Радимо читати: Шацькі озера з висоти пташиного польоту (ВІДЕО)
Ганна Лагасюк каже, що її вихованцям подобається вдихати солоне повітря, а щоб упродовж сеансу оздоровлення вони не сумували, їм вмикають музику.
Кожних три роки тут поновлюють соляне напилення, слідкують за дотриманням усіх норм експлуатації.
З нового навчального року малята дошкільного закладу №14 теж матимуть змогу покращити своє здоров"я завдяки соляній терапії (галотерапія).
Завідуюча закладом Олена Бойчук показала уже майже підготовлену для дітвори кімнату. Вона каже, що попрацювали над дизайном: замовили чудернацькі стільці у формі фруктів.
На Волині у дитсадках облаштували соляні кімнати. ФОТО

На Волині у дитсадках облаштували соляні кімнати. ФОТО
На Волині у дитсадках облаштували соляні кімнати. ФОТО

На Волині у дитсадках облаштували соляні кімнати. ФОТО

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити