image
 |  4 17 Березня 2021 | 19:20

У Єгипті раптово помер студент-другокурсник Волинської православної академії

Відійшов у небесні оселі студент 2-го курсу Антон Зінкевич. За невеликий проміжок часу він себе проявив як зразковий студент Волинської православної богословської академії.

Про це йдеться на сайті Волинської православної академії.

"Нещодавно Антон їздив у літню богословську школу міста Волос (Греція), а також був серед делегації представників українських богословських навчальних закладів, які були на аудієнції Вселенського Патріарха Варфомія. Планувалася поїздка по-обміну з університетом Аристотеля, в якому він мав поглиблювати свої знання з богослов’я. Проте Господь розпорядився інакше…", - йдеться в повідомленні.

17 березня 2021 року після першої великопісної Літургії ректор із студентством ВПБА відслужили літію за новопредставленим Антоном Зінкевичем.

Вся повнота Академії висловлює щире співчуття рідним і близьким з приводу смерті Антона та молиться за спокій його душі.

Вічна пам’ять і Царство Небесне новоспочилому рабу Божому Антону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині школяp натрапив на страшну знахідку

Відомо, що Антон був племінником митрополита Луцького і Волинського Михаїла. 

Як повідомляє тернопільське видання «Номер один», Антон Зінкевич з друзями поїхав на відпочинок у Єгипет. Звечора ліг спати і не пробудився. Зранку друзі виявили Антона уже мертвим. Що сталося з молодим хлопцем, поки не відомо. На сьогодні вирішується питання про транспортування тіла Антона Зінкевича на Україну.

– Антон був доброю, позитивною, хорошою людиною, завжди приходив на допомогу, підтримував у складній ситуації та, не зважаючи ні на що, йшов до своєї мети, був креативним, життєрадісним, наполегливим, мріяв здобути фах історика, – повідомляється на офіційному сайті ТНПУ.

«Номер один» також нагадує, що батько Антона, отець Анатолій Зінкевич був настоятелем тернопільського Свято-Троїцького духовного центру імені Данила Галицького Української православної церкви. Очолював ініціативну групу «Почаївській лаврі – статус національної духовної святині» та громадський рух «Українські святині – українському народу». Його серце перестало вбитися 13 лютого 2019 року. І ось пройшло всього два роки після смерті батька-священика, як помер його 21-річний син. Світла та вічна пам’ять… Співчуття рідним, друзям та близьким…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ пояснили, чи можна заразитися коронавірусом після вакцинації

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити