image
 |  153 25 Квітня 2024 | 20:14

У Європарламенті вважають путіна нелегітимним президентом

Євродепутати закликають країни-члени ЄС і міжнародну спільноту не визнавати легітимними результати так званих президентських "виборів", проведених росією 15-17 березня 2024 року, оскільки вони проводилися на незаконно окупованих територіях України та в росії, і це не було ні вільно, ні справедливо.

Про це повідомляє УНІАН, пише ВолиньЮА.

Про це йдеться в резолюції, ухваленій Європарламентом. Резолюція була прийнята 493 голосами "за", 11 - "проти" і 18 - утрималися. Зазначається, що "фарсова вистава" російської влади мала єдину мету - створити видимість виборчої легітимності для Володимира Путіна, його політики безжальних внутрішніх репресій і насамперед - для загарбницької війни проти України.

Європарламентарі висловили жаль з приводу того, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вирішив відійти від ЄС і привітав Володимира Путіна з його фіктивним "переобранням".

Також зазначається, що ЄС має активно підтримувати російське громадянське суспільство та демократичну опозицію. Європарламент закликає країни-члени обмежити відносини з Путіним питаннями, необхідними для регіонального миру, а також гуманітарними цілями та цілями прав людини, наприклад, обмін полоненими, повернення дітей, депортованих з України, або заклик до звільнення політичних в’язнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одне з консульств України в Польщі поновило видачу паспортів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити