image
 |  0 14 Жовтня 2021 | 09:11

У Forbes опублікували рейтинг 100 найбільших приватних компаній України

Метінвест, АТБ-Маркет та Kernel увійшли в трійку рейтингу "100 найбільших приватних компаній України 2021" від видання Forbes.

Зазначається, що Метінвест Ріната Ахметова і Вадима Новинського, що й так є найбільшою, посилила свої позиції проти минулого року, поглинувши два великих підприємства.

Виторг першої сотні компаній зріс за рік на 8% до 2,3 трлн грн. Прибуток найбільших компаній, не враховуючи тих, що не розкрили дані, збільшився на 5%, до 74 млрд грн.

Понад дві третини сукупного виторгу припадає на базові галузі: гірничо‑металургійний сектор (24%), роздрібну торгівлю (20%), ТЕК (14%) і сільське господарство (11%). Ці сектори лідирують як за кількістю компаній у рейтингу, так і за кількістю найманих працівників. У 100 найбільших приватних компаніях працює понад 748 000 людей. Частка IT у списку, як і раніше, невелика. Дві компанії забезпечують лише 0,8% сукупного виторгу.

Цікаво, що у цьогорічному списку 14 нових компаній, чотири з них – займаються будівництвом доріг.

До рейтингу 2021 року потрапили компанії із виторгом від 6,5 млрд грн. За рік сотню покинули понад десяток компаній. Серед них – НПК "Галичина", Procter & Gamble, Burisma і Крюківський машинобудівний завод. Загалом список оновився на 15%.

До списку не включено банки, компанії з чисельністю працівників менше 50 осіб або з часткою держави, що перевищує 75%. Для компаній вказано дані консолідованої звітності (за наявності такої). Якщо компанія не публікує консолідовану звітність, наведено оцінку на підставі звітності окремих підприємств групи.

Читайте також: Рада зобов'язала зробити публічним розмір зарплатні керівників держпідприємств

Нагадаємо, що в рейтингу найбагатших людей світу видання Forbes на друге місце піднявся засновник компанії Tesla Ілон Маск, обігнавши при цьому власника LVMH Бернара Арно. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінець епохи бідності: стодоларові купюри валяються під ногами «слуг» (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити