image
 |  7 26 Грудня 2017 | 07:59

У Франції почали експеримент із виплати 1000 євро в місяць просто так

У Франції почався експеримент із виплати безумовного основного доходу.
Про це 26 грудня 2017 року повідомляє сайт «Українські Новини».
Експеримент проводить неурядова асоціація, яка вибрала з майже 80 тисяч претендентів трьох щасливчиків, які будуть протягом року отримувати «просто так» 1000 євро на місяць, пише RFI.
Суть ББД проста: кожен громадянин країни, незалежно від доходів, повинен щомісяця отримувати однакову суму, яка дозволить йому вижити. Це допоможе багатьом «уникнути пастки бідності».
В сучасному світі навіть наявність роботи не завжди рятує людину від долі бідного. Цей «феномен» прекрасно відомий в Росії, але про нього знають і в Європі, де 10% працюючих людей є бідняками. У Франції кількість працюючих людей, що живуть за межею бідності, тобто, заробляють менш як 1015 євро на місяць, перевищила 1 мільйон людей, а загальна кількість бідних — 8,9 мільйонів.
Ініціативу з проведення першого у Франції експерименту виявив Жюльєн Байу, офіційний представник партії «Європа-Екологія – Зелені», депутат регіональної ради Іль-де-Франс.
Чотири місяці тому Байю разом з десятком соратників створив некомерційну організацію «Мій базовий дохід» (MRB), у листопаді вона оголосила про початок збору коштів для проведення експерименту, а 6 грудня провела жеребкування і вибрала трьох перших його учасників — з 78629 бажаючих, які записалися на сайті асоціації. Ці троє будуть протягом року — з січня 2018-го, отримувати по 1000 євро на місяць.
Нагадаємо, в Україні майже 300 тис. безробітних і понад 1 600 неофіційних працівників.
Зарплату менш як 3 200 грн одержують 20% українців.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити