image
 |  0 18 Грудня 2017 | 11:31

У французькому Санлісі вперше відбулося «Різдво в королівстві Анни Київської»

У французькому місті Санліс вперше відбувся український фестиваль «Різдво в королівстві Анни Київської».
Про це 18 грудня 2017 року повідомляє сайт «РІСУ».
Вперше за підтримки України, у французькому Санлісі організовано український фестиваль «Різдво в королівстві Анни Київської». Українська культура та традиції, принесені на французьку землю Анною Ярославною більш ніж десять століть тому, і нині живуть та зігрівають серця людей!, – пише Посол України у Франції Олег Шамшур.

Під час фестивалю присутні могли ознайомитися з українськими різдвяними культурними та духовними традиціями. Відбувся концерт, вистава святого Миколая для дітей, український Різдвяний ярмарок. Відвідувачі скуштувати традиційні українські страви, йдеться на Facebook-сторінці Культурного центру Анни Ярославни у Франції.
Як вже РІСУ повідомляла, у містечку Санліс, де жила і діяла донька Ярослава Мудрого Анна, королева Франції, традиційно відбувається День відзначення тисячолітніх зв’язків між Україною і Францією. Церкву в містечку Санліс українська греко-католицька єпархія придбала на гроші меценатів, переважно з України. Там організували Культурний Центр Анни Ярославни. Очолює єпархію  владика Борис (Ґудзяк), правлячий архиєрей єпархії святого Володимира у Парижі для українців греко-католиків у Франції, Швейцарії та країнах Бенелюксу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити