image
 |  4 23 Березня 2020 | 20:56

У Гданську та Лодзі працюватимуть карантинні центри для працівників із України

Компанія з працевлаштування Gremi Personal запускає роботу 2-х карантинних центрів для українських працівників.

Про це «Yavp.pl» повідомили в аналітичному департаменті компанії. Карантинні центри діятимуть у двох містах: Гданську та Лодзі.

«Карантинні центри, в першу чергу, потрібні для наших співробітників, які виїхали тимчасово в Україну, потрапили в цей період на закриття кордонів, а тепер намагаються повернутися на роботу. А також тим українцям, у кого є дозвіл на роботу в Польщі, але вони просто не знають як в'їхати, бо не розуміють, де будуть проходити цей карантин», – пояснив гендиректор Gremi Personal Томаш Богдевич.

Нагадаємо, згідно з розпорядженням Міністра внутрішніх справ Польщі від 17 березня 2020 року, на територію країни можуть в'їхати лише іноземці, у яких є Карта поляка, які мають дозволи на постійне або тимчасове проживання в Польщі, які мають дозвіл на роботу. Однак обов'язкова умова для всіх – це 14-денний карантин.

Польський бізнес вже заявляє про гострий дефіцит робочої сили, зокрема працівників із України. Найбільше постраждали від цього харчова промисловість, виробничі компанії, логістичні склади, продуктові магазини та аграрії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ukraińska k...a», «wypier..j z mojego kraju!». У Польщі у трамваї жорстко зневажили українку

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити