image
 |  11 18 Вересня 2023 | 18:44

У геріатричному пансіонаті в Луцьку відремонтують укриття

Після зауважень щодо порушення прав людини у Луцьку планують відремонтувати підвал геріатричного пансіонату під укриття за понад мільйон гривень.

Про це стало відомо з оголошення на електронному майданчику для торгів Prozorro.

Після негативних висновків групи НПМ (національного превентивного механізму) стосовно необлаштованого укриття у Луцькому геріатричному пансіонаті, що розташований на вулиці Теремнівській, 70, оголосили тендер на проведення ремонтних робіт. Електронні торги проведуть 22 вересня.

Очікувана вартість ремонту - 1,2 мільйона гривень, а переможець, після підписання договору, зобов'язаний закінчити узгоджені роботи до 31 грудня 2023.

Нагадаємо, у серпні працівники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Юлія Спас та Анастасія Соляр разом з регіональним координатором взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Віталієм Єловим здійснили моніторинговий візит до Луцького геріатричного пансіонату. Після відвідування закладу у групі НПМ (національного превентивного механізму) зробили ряд негативних висновків, зокрема щодо стану укриття:

«Йдеться про порушення прав людини. Не обладнане та не відповідає встановленим нормам прилаштоване укриття для мешканців пансіонату, які використовуються під час сигналу «Повітряної тривоги». Не встановлені показники (стрілки) руху мешканців до укриття».

За результатами моніторингу були спрямовані відповідні листи реагування до керівництва установи та відповідних органів щодо усунення недоліків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькі муніципали виграли суд у водія BMW (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити