image
 |  0 7 Грудня 2017 | 14:45

У Городищенській колонії №96 на Рівненщині виявили африканську чуму

У одній з виправних колоній на Рівненщині виявили спалах африканської чуми у свиней.
Про це 07 грудня 2017 року повідомляє сайт «Агро-Центр».
Цю інформацію підтвердили у прес-службі пенітенціарного управління.
Мова йде про Городищенську колонію №96. Наразі в колонії введено карантинний режим і ветеринари перевіряють, чи заразилися хворобою інші свині:
4 грудня начальником рівненської районної ветеринарної медицини було здійснено огляд поголів’я свиней колонії №96 і було виявлено загибель 3 голів свиней. Це одна свиноватка та дві свині, які знаходилися на відгодівлі. Від трупів наразі відібрані матеріали для дослідження на АЧС, за наявною інформацією, АЧС підтвердилася і введено карантинний режим. За розпорядженням ветеринарів на території заборонене переміщення людей та транспорту без відповідної обробки, – розповів прес-секретар Західного міжрегіонального управління виконання кримінальних покарань та пробацій Міністерства юстиції України Давид Ляхович.

За словами пана Ляховича, зараз ветеринари досліджують наявність АЧС у інших свиней. Зараз вирішується, чи вбивати усе поголів’я, чи тримати під строгим наглядом наявних. Свиней вирізати ще не починали. Всього при Городищенській колонії знаходиться 13 голів свиней. Карантин встановлено на 20 днів. Трупи померлих свиней знищуються за межами колонії.
При колоніях на усій території України наявні невеликі господарства, які використовують для зменшення витрат на установу. Так, в’язні отримують доступ до якісної їжі і самі долучаються до підтримки господарства. В колоніях на Західній Україні господарства невеликі – по кілька десятків голів, а от в центральній частині країни в’язні утримують великі ферми.
Нагадаємо, нещодавно на Рівненщині у Дубенському районі було виявлено АЧС.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити