image
 |  0 16 Січня 2018 | 15:25

У ГПУ назвали причину обшуків в «Укргазвидобуванні»

За словами речника ГПУ Андрія Лисенка, обшуки відбулися через закупівлі запасних частин до насосів за завищеною ціною.
Про це 16 січня 2018 року повідомляє сайт «Тиждень.ua».
Правоохоронці прийшли з обшуками в ПАТ «Укргазвидобування» через закупівлі запасних частин до насосів за завищеною ціною. Про це на своїй сторінці в Facebook написав речник ГПУ Андрій Лисенко.
5 травня 2017 року за матеріалами ГУ БКОЗ СБ України було зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення (ч.5 ст. 191 КК України) та Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ розпочато досудове розслідування, — йдеться в повідомленні.

Лисенко зазначив, що провадження стосувалося факту закупівлі ПАТ «Укргазвидобування» у жовтні 2016 року запасних частин до насосів у ТОВ «Україна-2000» на загальну суму понад 51 млн гривень, що перевищує їхню ринкову вартість у 3-20 разів.
У ході досудового розслідування вже встановлено, що службові особи ПАТ «Укргазвидобування» з метою заволодіння коштами, вступили у змову з представниками підприємств-постачальників запчастин, організували та впровадили механізм проведення закупівель товарно-матеріальних цінностей за завищеними цінами.
Як повідомлялось, у вівторок, 16 січня, Генеральна прокуратура України та Служба безпеки України розпочали слідчі дії у ПАТ «Укргазвидобування».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити