image
 |  2 15 Вересня 2021 | 18:27

У громадах біля Луцька — нашестя гусені

На Волині на території трьох громад запровадили карантин через нашестя гусені американського білого метелика.

Про це розповіла начальниця відділу карантину Держпродспоживслужби в області Ірина Хайдукова, – повідомляє Суспільне.

Через нашестя гусені американського білого метелика в місті Рожищі, Боратинській і Городищенській громадах запровадили карантин. Наразі розвивається гусінь другого покоління, яка більш численна та шкодочинна.

Зі слів Ірини Хайдукової, на Волині гусінь розвивається у двох поколіннях: перше – в травні, друге з’являється наприкінці липня – на початку серпня. І хоч зараз виявляють гусені менше, ніж у попередні роки, проте карантинний організм розвивається дуже швидко та не має природних ворогів.

«Один метелик дає 500 яєць, то уявіть, в якій геометричні прогресії йде розвиток даного карантинного організму, а ще якщо врахувати, що у нього немає природних ворогів, які можуть його знищити, то це може бути надзвичайно проблематично», – зазначила начальниця відділу карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині викрили безпілотники контрабандистів (ФОТО, ВІДЕО)

Фахівці Держпродспоживслужби виїжджають на території, про які повідомляють місцеві жителі, відбирають зразки шкідників та повідомляють про результати адміністрації територіальних громад. А вже адміністрація ухвалює рішення, яким чином буде здійснювати локалізацію карантинного організму.

Нашестя гусені на деревах на початку осені помітив житель села Гірка Полонка Олексій Савчук. Чоловік розповів: гусінь є на сливі, горіху, черешні, яблуні та інших деревах.

Детальніше - у сюжеті.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити