image
 |  0 23 Грудня 2021 | 10:45

У громаді на Волині, де не їздить автобус, мобільна бригада приїхала з вакциною

Село Великий Курінь Камінь-Каширського району за 18 кілометрів від кордону з Білоруссю та за 12 кілометрів від селища Любешів. Автобус зламався, майже місяць не їздить, а мобільна бригада для вакцинації приїхала.

Про це розповіла Суспільному місцева жителька Ніна Казбан.

Жінка додає: "Приїзд медиків – важливий. Я б, наприклад, не поїхала у Любешів на щеплення". Нині вона прийшла вакцинуватися.

Мобільна бригада медиків увосьме приїхала у село, — каже фельдшер Володимир Корнелюк. З його слів, у селі проживає майже 700 людей, половина дорослого населення — вакциновані від коронавірусної інфекції.

У волинське село, куди не ходить автобус, приїхала мобільна бригада вакцинувати населення. ВІДЕО

Цього разу на вакцинацію записалися 24 людини. Шестеро людей виявили бажання щеплюватися вакциною CoronoVac, 18 — обрали Pfizer.

Степанида Клямар — одна із тих, хто прийшов на вакцинацію. Жінка розповіла, що важко перехворіла восени, була під апаратом штучної вентиляції легень. Нині вирішила зробити щеплення від COVID-19. Обрала CoronoVac.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФК «Волинь» покинув захисник

Фельдшер Володимир Корнелюк каже, що переконувати селян у потребі вакцинуватися важко. "В основному якась є боязнь до щеплення, бо це щось нове. Ми стараємося пояснити, заспокоїти", — говорить лікарка Любешівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Алла Гук, яка оглядає людей перед вакцинацією.

Детальніше - у сюжеті.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити