image
 |  4 31 Липня 2022 | 20:18

У Харкові колишній правоохоронець "здавав" інформацію ворогу

Колишній поліцейський та його знайомий передавали інформацію про розміщення українських військових. Їм повідомлено про підозру.

Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 46-річному та 50-річному харків‘янам за фактом поширення інформації про переміщення, рух, розташування ЗСУ (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 50-річний чоловік спільно зі своїм 46-річним знайомим, який є колишнім правоохоронцем, здійснювали у Харкові відеозйомку місць розташувань українських військових.

«Після цього вони розмістили відео у проросійському Телеграм-каналі, який використовується спецслужбами країни-агресора для проведення підривної діяльності проти України.

Поширена чоловіками інформація не розміщувалась у відкритому доступі Генштабом ЗСУ та іншими уповноваженими державними органами», - повідомили у прокуратурі.

29 липня правоохоронці припинили протиправну діяльність чоловіків. Наступного дня їм повідомлено про підозру. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється СВ Управління СБУ в Харківській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жалоба у громаді на Волині: загинув захисник

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити