image
 |  5 1 Червня 2022 | 21:36

У Херсонській області рашисти переодягаються у форму ЗСУ та викрадають людей

У Херсонській області російські військові переодягаються у форму Збройних сил України та вивозять у невідомому напрямку мирних жителів. Місцеві думають, що допомагають нібито українським захисникам та розповідають про позиції окупантів.

Про це повідомило оперативне командування «Південь».

«Перевдягнувшись у однострій Збройних сил України, вони [окупанти] ходять по домівках жителів сіл Херсонщини та розпитують, де зараз позиції росіян. Тих, хто довірливо починає розповідати, думаючи, що допомагає своїм, хапають і вивозять в невідомому напрямку без пояснень і зв’язку», — йдеться у повідомленні.

Також там зазначають, що зараз на Херсонщині відсутній мобільний зв’язок українських операторів. А через оформлення мобільних карт кримського оператора окупанти намагаються отримати паспортні дані місцевих жителів. У командуванні кажуть, що це росіяни роблять для майбутнього «референдуму».

Ситуація на півдні

В американському Інституті вивчення війни вважають, що через зосередженість на захопленні Донбасу в росіян виникли вразливі місця на Херсонщині, де контратакують українці.

Президент Володимир Зеленський у зверненні ввечері 31 травня заявив, що на Херсонському напрямку Україна має певні успіхи.

У Генштабі ЗСУ 28 травня розповіли, що на півдні внаслідок наступу ЗСУ росіяни зазнали втрат та зайняли оборону на невигідних рубежах поблизу Андріївки, Лозового та Білогірки Херсонської області. Бойові дії тривають.

За словами голови Херсонської ОВА Геннадія Лагути, ситуація в області залишається тяжкою. Окупанти блокують ввезення гуманітарних вантажів з підконтрольної Україні території, крім того, російські війська постійно обстрілюють звільнені силами України території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент США підтвердив надання Україні артилерійських систем HIMARS

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити