image
 |  5 6 Листопада 2017 | 16:27

У кав'ярню – зі своєю чашкою: в Черкасах створюють мережу еко-френдлі закладів

Міські кав’ярні дозволяють відвідувачам приходити зі своєю чашкою та ще й дають за це знижку! Таку ініціативу започаткувала в Черкасах група активістів. 14 черкаських закладів уже приєдналися до проекту “Eco Friendly Cafe in Che”. Деякі кав'ярні просто наливають напої у принесені чашки, деякі – навіть дають знижки гостям, які відмовляється від пластикового і паперового посуду.

Про це інформує in.ck.ua.

Це екотренд, який формує в містян європейську свідомість. Мета проекту – продукувати менше відходів від одноразових стаканчиків, а ще – пити смачнішу каву без присмаку паперу. У кафе "Fika", яке приєдналося до ініціативи "Прийди зі своєю чашкою", розповідають: будь-який паперовий стаканчик відчутно забарвлює каву стороннім присмаком. Тому вони вже давно практикують обслуговування клієнтів із власними горнятками. Зізнаються, що найсмачнішою кава буде у фарфоровій і термочашці.

 

[caption id="attachment_24287" align="aligncenter" width="660"]У кав'ярню – зі своєю чашкою: у Черкасах створюють мережу еко-френдлі кафе У кав'ярню – зі своєю чашкою: у Черкасах створюють мережу еко-френдлі кафе[/caption]

Ідея екологічного проекту належить Ліді Криштоп – черкаській екоактивістці. Її проект про сортування сміття торік переміг в рамках програми "Ідея-Дія-Результат". Дівчина продовжує боротьбу за чисті Черкаси!

Мережа “Eco Friendly Cafe in Che” постійно розширюється. На мапі позначені всі кав’ярні, куди можна прийти зі своєю чашкою. Зелені позначки – це заклади, які дають гостям знижки за відмову від паперового посуду. Інформація про нові кав'ярні, що долучаються до ініціативи, оновлюється на сторінці проекту в соцмережі Facebook.

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити