image
 |  0 15 Грудня 2017 | 09:48

У керівництва є бажання діяти в ручному режимі, в окремих випадках – «своїм все, для ворогів – закон», – Горбатюк (ВІДЕО)

У той же час він зазначає, що особистого мотиву у нього немає.
Про це 15 грудня 2017 року повідомляє сайт «LB.UA» з посиланням на «112 канал».
[embed]https://youtu.be/xlfGFrXVprE[/embed]
Начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, заявив, що вже написав більше 80 скарг на заступників прокурора, і ще дві на самого генерального прокурора Юрія Луценка. У той же час коментуючи конфлікт із керівництвом, зазначив, що «особистого мотиву там немає». Про це він повідомив у програмі «Бацман» на телеканалі «112 Україна».
Це питання принципів, відстоювання їх. Я відстоюю принцип, що повинен діяти закон. У керівництва є бажання діяти в ручному режимі, в окремих випадках – «своїм все, для ворогів – закон», – сказав він.

Горбатюк заявив, що у департаменту, який він очолює, з 2016 року незаконно відібрали 12 кримінальних проваджень.
Якщо вже є якісь результати, або ми до них прямуємо, після цього надходить постанова генпрокурора без вивчення кримінального провадження, слідство ведеться неефективно. І справа передається до іншого підрозділу, - розповів він.

Перераховуючи приклади, Горбатюк назвав справу Клименка, Злочевського, розслідування у справі про вишки Бойка, економічні епізоди щодо Захарченка, один із епізодів щодо Присяжнюка, справи щодо суддів Апеляційного суду та суддів Вищого адмінсуду.
Я їх (скарги, - ред.) не рахував, але мені керуючий заступник сказала: «Ви займаєтеся тільки тим, що пишете» і назвала цифру – місяць тому було 84 скарги. Це на заступників – Столярчука, Матіоса, – підкреслив він.

Крім цього, він зазначив, що безпосередньо на генпрокурора Луценка він подав дві скарги.
Я подавав дві скарги на бездіяльність в районний суд. Але суд чомусь вирішив їх не задовольняти, – підкреслив він.

Нагадаємо, згідно з висновками кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, генеральний прокурор Юрій Луценко і головний військовий прокурор Анатолій Матіос здійснювали дисциплінарні правопорушення, публікуючи деяку інформацію в соціальних мережах.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити