image
 |  0 28 Січня 2019 | 11:11

У Києві націоналісти реконструювали бій між військами УНР та більшовиками (ФОТО, ВІДЕО)

Вчора, 27 січня, у Києві відбулася реконструкція бою за завод “Арсенал” між військами Української Народної Республіки (УНР) і більшовиками, які вчинили збройний заколот.

Військові реконструктори відтворили події в українській столиці 101-річної давнини, коли воїни УНР збройно протистояли більшовикам, - пише Вголос.

Захід організувала ВО “Свобода”.

Перед початком відтворення знакового збройного протистояння до присутніх звернувся кандидат у президенти України від об’єднаних сил націоналістів, голова секретаріату ВО “Свобода” Руслан Кошулинський.

“Історія не вчителька, історія – порадниця. Вона вже навчила нас трьом речам. Не можна віддавати ворогові душу, зброю і владу. Зараз ворог той самий. Сторіччя тому він надіслав своїх агітаторів і вкрав українську душу. Те саме вони роблять зараз. Для них головне захоплювати і вбивати. Але повинні розуміти: зброя – як механізм миру в Україні. 25 років знищували Збройні сили України. Якби не були знищені Збройні сили – навіть не подумав би ворог наступати. Будемо мати душу, свою ідеологію, свою потужну зброю – ніхто не займе нашої землі”, – заявив він.

Разом з тим, народний депутат України, заступник Голови ВО “Свобода” Андрій Іллєнко наголосив, що “бій під Крутами, бій за завод “Арсенал” і бій за Донецький аеропорт – це битви однієї війни”. “І ми зобов’язані поставити в ній вирішальну переможну крапку”, – додав він. 

По завершенню реконструкції націоналісти традиційно пройшли смолоскипним маршем до Аскольдової могили, де щорічно відбувається вшанування полеглих Героїв Крут.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити