image
 |  4 19 Вересня 2019 | 21:18

У Києві під Офісом президента зібрались мітингувальники

У Києві біля Офісу президента проходить мітинг проти "нормандських перемовин" та імплементації так званої "формули Штайнмаєра". На протест зібралися близько 350 осіб, серед них відомі діячі, активісти та просто небайдужі люди.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua Софія Староконь з місця події.

На мітингу виступив колишній політв'язень Кремля Володимир Балух, якого присутні зустріли аплодисментами.

"Всі, хто зібралися, розуміють, що війна перекинулася з Криму. Ви і так розумієте, що таке російська держава. У Росії репресії мають демократичне обличчя. Найбільше в СІЗО Сімферополя знаходиться громадян України - татар. З ким ми пліч-о-пліч жили. Те, що ми не згодні з планом Штайнмайєра, - це м'яко сказано. Це зрада", - заявив Балух.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція спростовує чутки про політичні вимоги «мінера» мосту в Києві

Активісти розтягнули великий прапор України.

"Я не хочу, щоб ватажки ОРДЛО сиділи в нашій Раді", - заявила під час акції киянка Олена.

"Формула Штайнмайєра" полягає в тому, щоб закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" тимчасово набув чинності в день місцевих виборів на Донбасі. А після опублікування експертами місії ОБСЄ звіту з підтвердженням факту проведення демократичних виборів цей закон мав би отримати постійний статус.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити