image
 |  4 7 Грудня 2019 | 18:01

У Києві пройшов мітинг на підтримку незалежності Білорусі

У Києві на Майдані Незалежності відбулась акція на підтримку білоруського народу в боротьбі за незалежність своєї країни.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Саме сьогодні Путін з Лукашенком зустрічаються в Сочі, де планується підписання нових домовленостей. Підписання планується на 8 грудня. Більша частка умов нам невідома. Але стало відомо, що буде створено єдиний уряд і єдиний парламент. І це ще один крок до побудови такої союзної держави, і це фактично означає, що Лукашенко здає Білорусь Росії. І саме сьогодні ми виступаємо проти здачі Росії Білорусі», - прокоментував прессекретар Руху Солідарності «Разам» Олег Овчинніков.

Загалом на акції зібралися близько 20 осіб. Деякі активісти стоять з прапорами Білорусі. Правоохоронців немає.

Наразі ситуація спокійна.

Активісти планують йти до посольства Білорусі, і там влаштувати пікет, під час якого буде знищено символи російської окупації Білорусі:російський прапор та портрети Путіна та Лукашенка.

Організаторами акції є Рух Солідарності "Разам", Добровольчий Рух ОУН.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу в Мінську близько 500 осіб мітингують проти інтеграції Білорусі з Росією.

Білорусь і Росія ще наприкінці 2018 року вирішили створити робочу групу з врегулювання проблемних питань та розвитку інтеграції. Раніше прем'єр-міністри двох країн говорили про те, що програму інтеграції та "дорожні карти" до неї планується представити президентам на початку грудня, можливо, 8 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Стояти на смерть!» Білорусь охопили масштабні протести проти Путіна

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити