image
 |  4 11 Серпня 2023 | 13:19

У Києво-Печерській лаврі обмежили доступ відвідувачів

Відсьогодні, 11 серпня, Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" тимчасово припинив доступ відвідувачів на територію Нижньої лаври.

Про це повідомила пресслужба заповідника у Facebook, - пише ВолиньUA.

"З 7:00 11 серпня 2023 року тимчасово припинити доступ на територію Нижньої лаври усіх відвідувачів (за виключенням священників, ченців та працівників чоловічого монастиря)", - уточнили у повідомленні.

У заповіднику пояснили, що це рішення було ухвалене через системне перешкоджання доступу до приміщень Нижньої лаври.

Також там додали, що для проведення богослужінь і відвідування будуть відкриті п'ять храмів на території Лаври: Храм Сергія Радонезького, Храм Агапіта Печерського, Храм Воскресіння Христового ("Афганська церква"), Храм Антонія та Феодосія Печерських із Трапезною палатою та Успенський собор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисники знищили ще 580 окупантів, 18 безпілотників і 12 танків ворога

Адміністрація заповідника нагадала, що 9 серпня Господарський суд Києва визнав законним рішення про розірвання цього договору із чоловічим монастирем УПЦ (МП). Тож, згідно ухвали суду, територію Нижньої лаври мають повернути у користування державі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити