image
 |  5 27 Листопада 2022 | 16:23

У Китаї - протести проти ковідних обмежень

Тhe Guardian пише, що в китайських соцмережах були опубліковані фото й відео, які швидко видалили інтернет-цензори, але багато фото з’явилися в Twitter, заблокованому в КНР.

Так, в Університеті зв’язку Китаю в Нанкіні двоє студентів підняли білі аркуші паперу на площі кампусу. Уночі в суботу до них приєдналися натовпи інших студентів, які запалили ліхтарики своїх мобільних телефонів, заспівали гімн та скандували: «Десять тисяч років народу. Нехай мертві спочивають з миром».

Газета ідентифікували фотографії і з інших міст Китаю, де люди виходили з написами на аркушах паперу, а в Шанхаї на одному з бігбордів хтось написав «Не мовчіть».

На кадрах, відзнятих, як стверджується, в Пекіні, видно, як люди вночі скандують «Свобода або смерть!». На іншому, знятому, можливо, в Гуанчжоу, натовп руйнує загороджувальні бар'єри в житловому комплексі, а в Тунчжоу — скандує «Ні ПЛР-тестам».

На дзвінки журналістів у Міністерстві громадської безпеки Китаю і Шанхайському бюро безпеки у неділю зранку, 27 листопада, не відповіли.

The Guardian пише, що, на думку професора Чун Кім Ва, який раніше працював у Гонконгському політехнічному університеті, ці невеликі місцеві протести навряд чи загрожують центральному уряду. На його думку, там намагатимуться як заспокоїти, так і придушити їх, щоб «розрядити невдоволення». Також професор вважає, що Сі Цзіньпін може перекласти відповідальність на місцеву владу, звинувативши її в надмірному посиленні карантинних обмежень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, як пережили блекаут у луцькому зоопарку

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити