image
 |  5 12 Березня 2020 | 11:13

У Ківерцівському районі київські комерсанти вирізають 25 гектарів лісу

У Ківерцівському районі Волинської області невідомі особи, пов'язані з київськими комерсантами, вирізають ліс на території площею 25 гектарів.

Про це йде мова у запиті, який озвучив депутат Волинської облради Олександр Пирожик (фракція ВО "Свобода").

У запиті Олександр Пирожик просить голову Волинської ОДА та прокурора області перевірити законність лісозаготівельних робіт на території СГВК «Полісся» в селі Омельне Ківерцівського району.

"До мене як депутата Волинської обласної ради надійшло колективне звернення мешканців села Омельне Ківерцівського району.

Заявники обурені тим фактом, що на території колишньої Омельненської сільської ради, а нині Тростянецької ОТГ віднедавна розпочалися «повномасштабні» лісозаготівельні роботи,які супроводжуються суцільною вирубкою 30-річного лісу.

У той же час, як стверджують заявники, це ті землі колишньої сільської ради, на яких діє та веде лісове і сільськогосподарське виробництво СГВК «Полісся», у якого місцеві мешканці й отримують (купують) дрова, як правило, малоцінні та за доступною ціною.

Проте вказану лісозаготівлю проводить не СГВК «Полісся», сироростучий ліс рубають інші «господарі». І це при тому, що цей ліс садили місцеві мешканці, 30 років його доглядали, вкладаючи свої кошти на вирощення, догляд, охорону. Суцільні ж рубки здійснюють, за інформацією заявників, на площі близько 25 гектарів лісу, невідомі їм особи, пов’язані зі столичними комерсантами", - зазначив депутат.

Читайте також: На Ківерцівщині — чергові факти рубок необлікованої деревини (ФОТО)

У запиті депутат просить перевірити дотримання чинного законодавства при підготовці аукціону на право оренди вказаних земельних ділянок, їх обстеженні, виведені спільних із СГВК «Полісся» меж, дотримання умов і вимог щодо першочергового права СГВК «Полісся» на участь у такому аукціоні. При виявленні порушень – відновити справедливість та притягнути винних до відповідальності, передбаченої чинним законодавством.

Головне фото - ілюстративне.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити