image
 |  0 17 Жовтня 2022 | 09:59

У Ківерцях відзначили потрійне свято в соборі

У день святителя Михаїла, першого митрополита Київського і всієї Русі, в соборі Покрови Пресвятої Богородиці міста Ківерці пройшли урочистості, які очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Про це інформує Волинська єпархія Православної Церкви України.

Божественну літургію правили з нагоди дня ангела владики, 25-ліття освяти храму, 15-річчя надання йому статусу собору.

Із керуючим єпархією служили: канцлер протоієрей Микола Цап, декани єпархії, настоятель собору протоієрей Іван Семенюк, інше духовенство. Церковними відзнаками нагороджено жертводавців і активних парафіян.

На завершення відправи о. Микола від імені священнослужителів і мирян привітав високопреосвященного з урочистим днем та побажав, аби Всещедрий Господь за молитвами небесного покровителя благословляв та допомагав і надалі достойно звершувати архіпастирське служіння. Відзначив, що «тезоіменинник проповідує євангельське слово в серця багатьох людей, показуючи особистий приклад християнської віри».

Канцлером підкреслено: за період перебування владики на волинській кафедрі «освячено 114 новозбудованих храмів, розпочали діяльність 150 нових парафій. Лише з моменту отримання Томосу до нашої єпархії зі складу російської церкви перейшла 121 парафія, з них 40 – від початку повномасштабної війни».

Покровський храм у Ківерцях засновано в 1994 р. 14 жовтня 1997-го відбулося його освячення, а через 10 літ, 13 жовтня, тоді ще єпископ Михаїл надав церкві статус собору. На той час у клірі парафії було чотири священнослужителі, храм став духовним центром Ківереччини, де діяло 22 громади Київського Патріархату.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити