image
 |  4 9 Липня 2021 | 20:39

У Колодяжненській громаді вшанували пам’ять понад 70 жеpтв, яких знищила Армія Крайова (ФОТО)

Відбулася година вшанування пам’яті жертв польсько-українського конфлікту 1943-1944 років.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Колодяжненської громади.

Представники влади Ковельського району та Колодяжненської громади на чолі з головою райдержадміністрації Ольгою Черен, головою райради В’ячеславом Швораком, Колодяжненським сільським головою Віталієм Кашиком прибули на Годину пам’яті, щоб піднести квіти та вшанувати трагічні події, які відбулися в селі Гончий Брід, де в листопаді 1943-го – березні 1944-го років вояками Армії Крайвої було знищено понад 70 українців.

Жертвами стали десятки людей різного віку, серед яких були мешканці не лише цього села, а й навколишніх населених пунктів.

Настоятель храму, отець Микола Хотинський біля Пам’ятного знаку у вигляді Хреста звершив Панахиду за невинно вбитими земляками. Виступаючі наголосили, що ця сторінка історії є болісним і повчальним уроком для двох народів - українського та польського, та має стати пересторогою для нащадків, щоб не допустити подібного у майбутньому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинянин встановлює у рідному селі пам'ятник полководцю Івану Богуну (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити