image
 |  7 17 Лютого 2023 | 22:31

У Ковелі муніципалами керуватиме начальник з іншої області

На засіданні постійної комісії Ковельської міської ради з питань планування, бюджету і фінансів, яке відбулося 16 лютого, депутати розглядали зміни до бюджету громади. Начальник фінансового управління виконавчого комітету Валентина Романчук повідомила, що очікуються дуже великі зміни: на 140 мільйонів 654 тисячі гривень.

Про це пише Ковель медіа.

Серед іншого, на виконком виділяється 1 мільйон 450 тисяч гривень. На запитання одного з депутатів, на які цілі підуть такі гроші, головна фінансистка міста пояснила, що кошти спрямують, зокрема, на функціонування муніципальної варти – на закупівлю комп’ютерів та іншого майна, зарплату.

Перший заступник міського голови, лучанин Тарас Яковлев, який ще з грудня 2020 року лобіював створення у Ковелі цієї варти, попросив вийти до президії і розповісти про варту її начальника, якого назвав Сергієм.

Свого прізвища новопризначений керівник не назвав, але повідомив, що він понад місяць був радником міського голови Ігоря Чайки. Тобто, конкурсу на посаду начальника відділу муніципальної варти у виконкомі не проводили. За цей час йому вдалося розробили основні документи відділу, посадові інструкції та інше, зважаючи на досвід Луцька, звідки двоє заступників Ковельського мера – Тарас Яковлев та Наталія Маленицька.

Тарас Яковлев знову піднявся з свого місця і заявив, що на цю посаду людину вони шукали цілий рік.

За словами першого заступника мера, він ставить перед муніципальною вартою завдання, щоб перших місяця два здійснювати таку собі рекламну кампанію – роз’яснювальну роботу. Мунвартівці будуть приписи видавати, штрафувати поки нікого не будуть. А вже через два місяці тих, хто не виконав припис, будуть притягувати до адміністративної відповідальності. У відділі буде начальник та два інспектори.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити