image
 |  0 15 Травня 2019 | 15:31

У Ковелі оголосили боротьбу борщівнику Сосновського

У Ковелі борщівник Сосновского будуть обприскувати хімікатами і косити

Про це пише сайт «ПроКовель».

Наприкінці минулого року у Ковелі була прийнята «Програма з проведеня заходів по локалізації та ліквідації небезпечного виду рослин - борщівника Сосновського на окремих територіях міста Ковель на 2019 рік».

Відповідно фахівцями Української науково-дослідної станції карантину рослин Інституту захисту рослин Національної академії аграрних наук України розпочато роботу з розробки заходів. Проведено попереднє обстеження територій міста. У результаті виявлено 4 вогнища у районах вулиць Некрасова та Кубанської, бульвару Лесі Українки, вулиць Косачів та Мічуріна, вулиць Володимирської та Набережної, біля нафтобази.

 На основі отриманих даних розпочато формування карт поширення рослини.

 Українською науково-дослідною станцією карантину рослин ІЗР розроблений та запатентований спосіб боротьби з борщівником Сосновского.

 Для кожного виявленого вогнища у Ковелі діятиме окремий алгоритм робіт.

 У травні буде здійснено обприскування рослин хімічними засобами в районі Володимирської та Набережної. В трьох інших - борщівник скосять, - пише сайт Ковельради.

Читайте також: У Нововолинську на одній із вулиць росте небезпечна рослина (ФОТО)

 У червні-липні планується провести хімічну обробку цих рослин у всіх виявлених вогнищах.

 Для знищення всіх кореневищ та насіння борщівника Сосновського, яке проростає, роботи поетапного необхідно проводити протягом кількох наступних років.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити