image
 |  4 28 Лютого 2021 | 18:53

У Ковелі оголосили вирок за смертельну бійку на меморіалі Слави

Ковельський міськрайонний суд виніс вирок ковельчанину за фактом вбивства через необережність.

Про це повідомляє «Ковель Медіа».

Інцидент трапився у Ковелі ввечері 13 вересня 2019 року. Компанія молоді відпочивала у сквері біля меморіалу Слави. 18-річний хлопець, який на той час навчався на юридичному факультеті у Хмельницькому, запропонував 22-річному знайомому проявити свої сили у спарингу, зімітувавши бійку. Під час «бою» він отримав кілька ударів, один з них – в голову. Після цього хлопців розборонили.

Вночі на 14 вересня потерпілий повернувся додому. Вранці у нього почалася нудота і головний біль, а близько 15 години – вже посиніли губи. Медики, які прибули за викликом, не змогли врятувати молоде життя.

Судово-медична експертиза встановила у юнака закриту черепно-мозкову травму, що є тяжким тілесним ушкодженням, внаслідок чого настала смерть.

Молодик, який завдав того злощасного удару в голову, через кілька днів виїхав до Польщі на роботу. Орган досудового розслідування кваліфікував його дії за ч. 2 ст. 121 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження), Але потім справу перекваліфікували.

У судовому засіданні, яке відбулося 23 лютого цього року, він заперечив свою провину, сказав, що коли друзі підбігли їх розборонити, потерпілий сам гукнув: «Не лізьте, все добре». Після чого, за його словами, вони потиснули один одному руку і сіли пити пиво.

Адвокат обвинуваченого висловив припущення, що потерпілий після сутички сам отримав ушкодження, однак така версія була одразу спростована свідками.

Ковельський міськрайонний суд під головуванням судді Тетяни Денисюк призначив ковельчанину обмеження волі строком на 4 роки шість місяців. Крім того, він повинен відшкодувати батькам загиблого по 250 тисяч гривень моральної шкоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинянин з’ясовував стосунки з односельчанином у лісі з лопатою

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити