image
 |  2 1 Липня 2019 | 23:31

У Ковелі планують розширити кладовище до 10 га (ВІДЕО)

Проблема дефіциту квадратних метрів для поховань померлих на міському кладовищі Ковеля давня, вирішити її на місцевому рівні не вдавалося: розширити площу цвинтаря на північ, як це планувала міська влада, можна було лише за рахунок земель лісового фонду.

Про це пише UA:Волинь.

Понад 3 роки влада Ковеля погоджувала у столиці дозвіл для розширення території міського кладовища. Площа діючого з 1985 року цвинтаря — майже 11 гектарів. На сьогодні воно практично вичерпало свій ресурс, каже Ігор Михалевич, директор комунального підприємства “Добробут”.

Ігор Михалевич, директор КП “Добробут”: “На даний момент проведено близько 19 тисячі захоронень. Ще 5 тисяч місць зарезервовано громадянами під майбутні поховання. І залишилось невеличка частинка кладовища, де можна провести ще орієнтовно до 2000 поховань — це на рік, півтора року. Для того були проведені роботи, аби розширити кладовище в сторону лісу.”

Розширити межі кладовища в Ковелі планували за рахунок земель сільськогосподарського призначення. Постійним користувачем даної ділянки було спеціалізоване лісогосподарське АТ “Тур”. Після трьох років бюрократичної тяганини, Кабінет Міністрів України надав КП “Добробут” дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 10 га., розташованої впритул до кладовища, розповів начальник відділу земельних ресурсів Ковельської міської ради.

 Вадим Логвінов, начальник відділу земельних ресурсів Ковельської міської ради: “Нарешті, ми отримали розпорядження КМУ про дозвіл на виготовлення проекту землеустрою. На даний час всі матеріали передані до виконавця - проектної організації, яка буде виготовляти цей проект землеустрою. Практично на 80 відсотків такий проект в нас вже сформований, бо раніше ми вже отримали від всіх відомств необхідні висновки щодо можливості розмістити на даній території наше кладовище. Фактично до нового року ми виготовимо даний проект землеустрою і до квітня місяця розраховуємо його затвердити. Практично на 20-30 років ми позбавимося тієї проблеми з розширенням міського кладовища.”  

У згаданому проекті землеустрою КП “Добробут” має передбачити розмір збитків, що будуть завдані землекористувачу внаслідок вилучення та зміни цільового призначення земельної ділянки, не пов’язаних із лісогосподарським виробництвом. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити