image
 |  4 9 Липня 2023 | 23:32

У Ковелі шоковані священиком, який зв’язав скотчем дитину через черешні: подробиці скандалу

Стали відомі нові подробиці злочину, в якому фігурує ім’я волинського священника, настоятеля парафії Храму Святої Анни римо-католицької церкви міста Ковель на Волині.

Про це повідомляє ТСН.

Днями в Єдиному державному реєстрі судових рішень було опубліковано ухвалу, згідно з якою стало відомо, що настоятеля підозрюють у тому, що він зв'язав скотчем тіло місцевої дівчинки, учениці 6 класу, після того, як вона рвала черешні поблизу костелу. Крім того, як повідомляється в ухвалі Ковельського міськрайонного суду від 21 червня 2023 року, настоятель погрожував застосувати щодо дівчинки предмет, зовні схожий на рушницю.

Також з ухвали стало відомо, що слідчий Ковельського райуправління поліції звернувся до суду з клопотанням про домашній арешт щодо підозрюваного. Це клопотання підтримав прокурор, після чого суд відправив священника під домашній арешт.

Згодом з'ясувалися нові подробиці приголомшливого випадку.

Про них у коментарі для видання повідомила пресслужба поліції Волинської області.

«У дівчинки були зв’язані скотчем руки. Так вона стояла близько 10-15 хвилин, він (настоятель – Ред.) перебував біля неї», – повідомила пресслужба поліції Волинської області.

ТСН.ua розшукав цього настоятеля. На нашу пропозицію повідомити про свою позицію щодо цього випадку він, посилаючись на таємницю слідства, відповів нам так: «Поки триває слідство, мені заборонено коментувати. Вибачте та гарного вам дня».

У владних колах Ковеля, де настоятеля непогано знають, відповіли, що шоковані цим випадком.

В ліцеї імені Олени Пчілки, де навчається постраждала, нам підтвердили, що знають про факт зв’язування священником учениці.

«Дійсно, приходила поліція, спілкувалася із заступником директора. Нас дуже обурила ця подія», – розповіли у ліцеї.

Своєю чергою знайомі священника нам розповіли, що відверто здивовані тим, про що кажуть суд і правоохоронці. Водночас оточення настоятеля висловило думку, що варто дочекатися висновків розслідування, щоб робити висновки.

«Єдине, що відомо – через ці черешні біля костелу кожного року виникають скандали. Через те, що діти їх обривають, ламають гілки», – каже один зі знайомих священника. Як ми з'ясували, станом на сьогодні ціна кілограма черешні в супермаркеті однієї з великих мереж Ковеля коштує 89 грн 95 коп.

Якщо провина настоятеля буде доведена в суді, йому загрожує або обмеження волі до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк. Йому інкримінують статтю «Незаконне позбавлення волі».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священник на Волині зв’язав скотчем неповнолітню дівчину, бо вона рвала черешні

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити