image
 |  2 2 Січня 2018 | 11:45

У Ковелі відбулася смолоскипна хода до дня народження Степана Бандери (ФОТО)

З ініціативи Ковельської міської організації ВО «Свобода» 1 січня 2018 року в місті Ковелі відбулася смолоскипна хода на честь 109-ї річниці від дня народження Провідника ОУН Степана Бандери.
Про це інформує власкор ВолиньUA.
Крім свободівців, у смолоскипній ході взяли участь представники ВМГО «Сокіл-Волинь» і «Національного корпусу». Колона почала формуватися близько 17-ї години, згодом її учасники пройшли зі смолоскипами центром міста від пам’ятника Тарасові Шевченку до пам’ятника Борцям за волю України.
Загалом в урочистій ході націоналістів із нагоди 109-ї річниці від дня народження Степана Бандери взяло участь більше півсотні ковельчан.
«Степан Бандера викликає у свідомості російського окупанта шквал негативних емоцій та несприйняття. Хоча Степан Бандера не був завойовником, а УПА вела свою визвольну боротьбу на українських землях, мало хто з історичних постатей інших народів заслужив на таку особливу увагу та ненависть із боку російської ідеологічної машини та влади. Водночас, це означає, що справа провідника ОУН не втрачена даремно, якщо викликала таку лють і паніку в російських правителів. Вони розуміють, що коли до влади в Україні прийдуть послідовники Степана Бандери, їхній імперії настане кінець. Бандера прийде – порядок наведе!», – прокоментував вшанування пам’яті Степана Бандери в Ковелі голова Ковельської міської організації ВО «Свобода», депутат міської ради Вадим Ткачук.




Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити