image
 |  4 17 Березня 2021 | 21:20

У Ковелі виписують чоловіка після пересадки сеpця (ВІДЕО)

Життя з новим серцем: у Ковелі виписують чоловіка після пересадки. До слова, Ковельське МТМО – перша в Україні районна лікарня, де почали практикувати трансплантацію органів.

Про це йдеться у сюжеті «12 каналу».

Микола Мартинюк ледве стримує сльози. Каже, вже думав про вічність… Ще в лютому його шанси на життя були мізерними. Через хворобу його серце збільшилося втричі і відмовлялося працювати. Нині ж чоловік готується до виписки. З новим серцем.

«Дякувати Богу, що такі люди поклали мене сюди в лікарню. Дякую всім родичам донора, які дали згоду», – не стримує емоцій Микола Мартинюк.

Серце чоловіку пересадили у Ковельському МТМО три тижні тому. У стінах закладу таку операцію провели вперше.

«Хворий зараз проходить реабілітацію, почувається добре, сьогодні вже ми дозволили виходити на вулицю», – коментує його стан Володимир Танський, завідувач кардіохірургічного центру Ковельського МТМО.

Ту ніч, розповідають ковельські медики, вони не забудуть ніколи. Одночасно працювали три бригади хірургів. Кожна з операцій тривала понад 8 годин. Окрім серця, пересадили і дві нирки. Одна дісталася молодій мамі з Маневиччини, яка 4 роки перебувала на діалізі. Друга – 52-річному чоловікові з Бердичева. Донором стала жінка, котра померла внаслідок повторного інсульту. Її рідні дали згоду на донорство.

«В нас є апаратура, в нас вже є спеціалісти і ми готові надавати ковельчанам і гостям міста, будь-яким людям, які потребують, нашу допомогу», – розповідає Валентин Вітер, генеральний директор Ковельського МТМО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ковельське МТМО врятувало життя 15 людей завдяки трансплантації

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити